Schmidt Mária vitára várja "Horváth Zsoltot"

Schmidt Mária televíziós vitára várja Horváth Zsoltot a Magyar Nemzetben közölt írás miatt – derül ki a Terror Háza Múzeum igazgatójának tegnapi közleményéből. Schmidt azt írta: a Hír Televízió kamerái előtt, élő adásban válaszol Horváth Zsoltnak a publicisztikájában a személyét érintő állításaira.

Emlékeztetőül: a Magyar Nemzet hétfői számában Schmidt Mária ante portas? címmel jelent meg egy írás, amelynek szerzőjeként Horváth Zsolt volt írva. A cikkíró azt állítja, hogy a nagytőke, miután bekebelezte az MSZPt, az SZDSZt és az MDFet, most a Fideszre is kivetette a hálóját, Orbán Viktor kérlelhetetlensége miatt azonban erre nincs módja, így más utat keres: Schmidt Mária akar új pártot létrehozni, Orbán Viktor ellenében.

Schmidt Mária másnap valótlan megállapításokat tartalmazó és kérdéseket felvető írásnak nevezte a napilap cikkét, s azt kérdezte: „kinek az érdeke az ellenzék legnagyobb pártjának légből kapott hírekkel, belső ellenségkép kreálásával történő megosztása, a jobboldal egységének megbontása akkor, amikor a kormány katasztrofális teljesítménye az ország működőképességét veszélyezteti, amikor a parlamenti többséget birtokló koalíció reformdiktatórikus ámokfutása az ellenzék egységes föllépését követelné”. Ez valóban kérdés: meglehetősen széles körben úgy vélik ugyanis, hogy az írást – amelynek szerzője korábban nem volt ismeretes a magyar sajtóban – valójában a Magyar Nemzet főszerkesztőjével, Liszkay Gáborral baráti kapcsolatokat ápoló Simicska Lajos közvetítésével közölte a lap. S bár ebből értelemszerűen adódna az a következtetés, hogy így Orbán Viktor bizonyosan tudott a cikk létezéséről, a hvg.hu úgy tudja, hogy ez nem igaz.

– A Hír Televízió természetesen rendelkezésre áll egy ilyen beszélgetésre – nyilatkozta az MTInek Gajdics Ottó hírigazgató. Schmidt Máriát már keresik, és próbálnak időpontot egyeztetni vele. A műsor időpontjáról és arról, hogy a vita melyik adás részét képezi majd, a hírigazgató még nem tudott információt adni. A Magyar Nemzet illetékesével lapunk munkatársa tegnap sem tudott beszélni. Számos üzenetünk ellenére Liszkay Gábor nem hívott vissza bennünket.

Schmidt Mária
Schmidt Mária
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.