Pisis kézzel

Háromszoros hurrá, Annus és Fazekas visszatér!

Mielőtt valaki aggódni kezdene, mit jelent a magyar sport számára, hogy két tetten ért csaló hazánkat akarja képviselni az atlétika oszakai világbajnokságán, gondolja át, ki vezeti majd a piros-fehér-zöld delegációt Japánba!

Rábold Gusztáv még mindig a magyar atlétika vezetője, ráadásul két éves eltiltást sem kapott, pedig a keze neki is pisis. Ahogy Schmitt Pálé és annyi más vezető sportfunkcionáriusé. Az athéni doppingbotránynak csak két áldozata lett: Annus és Fazekas. Őket sem mi magyarok büntettük meg, sőt, vannak olyan honfitársaink, akik még mindig őket tartják az igazi „olimpiai bajnokoknak”.

Az MTI Annust a következő szavakkal idézi ma kiadott hírében: „nevünk van a szakmában”, míg Fazekastól a következő mondatot küldték ki a világba: „a téli alapozás közepén tartok, eddig jól alakult a felkészülés, hasonlóan, mint az olimpia előtt”. A távirati iroda éppen oly kevéssé ismerte fel a két idézet vérfagyasztó jelentését, mint a sportolók. Igaz, ők sosem intellektuális képességeikkel akartak versenyezni.

A rémálom tehát folytatódik. Azok, akik szégyent hoztak a magyar sportra, újra felöltik a címeres mezt. Annus és Fazekas a pályán, Rábold az atlétikai szövetségben, Schmitt a soron következő választási kampányfotózáson. Innen nézve valóban igazságtalan lenne, ha éppen a két atléta nem kapna új lehetőséget.

Nekünk viszont a következő világversenyen nem akkor kell majd szurkolnunk, amikor a dobókörbe lép a magyar versenyző, hanem amikor pisilni indul. A nagy eltusolás közepette csak a hasonló csalások megelőzésére nem maradt energia. Nem baj, a sportfunkcionáriusok majd azt is túlélik, csak a mi pofánkról ég le a bőr.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.