Mohácsi Viktória tiltakozik a szélsőjobboldali frakcióalakítás ellen

Mohácsi Viktória liberális EP-képviselő felháborodását fejezi ki az Európai Parlamentben frissen létrejött "Identitás, Tradíció, Szuverenitás" elnevezésű szélsőjobboldali képviselőcsoport megalakulása miatt.

„Az EU további bővítését ellenző idegengyűlölő csoport a 2007. január 1-én belépett két új tagállam Európai Parlamenti képviselőinek sajnálatos segítségével tudott megalakulni. Eddig nem állt rendelkezésre a szabályok által megkövetelt húsz képviselő a tagállamok minimum ötödéből” - szögezi le az euractiv.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében a képviselő, hozzátéve: „A frakció hat tagja ráadásul nem közvetlenül választott képviselő, ugyanis sem Bulgáriában, sem Romániában nem írták ki az Európai Parlamenti választásokat.”

Mohácsi Viktória rámutat, hogy a képviselőcsoportot olyan rasszista, neofasiszta, romagyűlölő és holokauszt-tagadó képviselők alakították, mint Dimitar Stoyanov, a bulgáriai Ataka párt tagja, aki már megfigyelőként botrányt robbantott ki romaellenes, rasszista levelével az Európai Parlamentben, a Nagy Románia Párt tagjai, akik roma- és magyarellenes nézeteikről hírhedtek, a neofasiszta Alessandra Mussolini, Benito Mussolini unokája, az antiszemita, xenofób Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője.

„A szabályok értelmében akár egymillió euró pénzügyi támogatásra jogosult a frakció, az európai polgárok, tehát az általunk, általam is befizetett adókból népszerűsítheti majd beteg elképzeléseit. A parlamenti pártok együttes erőfeszítésére van szükség a jövőben, hogy a maroknyi rasszista csoportot elszigetelje” - mutat rá közleményében Mohácsi Viktória.

(forrás: euractiv.hu)

Mohácsi Viktória
Mohácsi Viktória
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.