Otthon ápolják Tollert

Otthon, családi körben folytatódik a tavaly nyáron autóbalesetet szenvedett Toller László volt pécsi polgármester ápolása - közölte a politikus felesége. "Orvosokkal folytatott konzultációt követően úgy döntöttünk, hogy férjem kezelését otthon folytatjuk, bízva abban, hogy ez segíti gyógyulását" - mondta Toller Tünde.


Hozzátette, hogy a szocialista országgyűlési képviselőt a napokban hozták vissza Pécsre abból a rehabilitációs intézetből, ahova tavaly novemberben került.

Az asszony beszámolt arról, hogy Toller László továbbra is kómában van, de "állapota stabil és egyre több dologra reagál". Toller László 2006. június 19-én, a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját olyan autó szorította le az útról, amelyik egyszerre két teherautót előzött. A pécsi polgármestert szállító szolgálati kocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet.

A politikust és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre. A vizsgálat során kiderült, hogy egyikük sem használta a biztonsági övet. Szőke János július 7-én belehalt sérüléseibe. Toller Lászlót többször megműtötték, kezelőorvosa pedig még tavaly arról is hírt adott, hogy megkezdik a beteg fokozatos ébresztését. Ez eddig nem sikerült. Időközben az ügyészség halálos közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a vétkes gépkocsivezető ellen. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.