Budapesti zavargások: hat rendőrt gyanúsítottak meg eddig

Hat rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség a szeptemberi-októberi zavargásokkal összefüggésben - jelentette be csütörtökön a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila hozzátette: a rendőröket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt hallgatták ki. Mint mondta a  közeljövőben további gyanúsítások várhatóak, az ügyészség több rendőrnek küldött már idézést, gyanúsítotti kihallgatásra.

A Fővárosi Főügyészséghez 171 rendőrök ellen tett feljelentés érkezett a szeptemberi és októberi zavargások miatt, de eddig ezeknek az ügyeknek nem volt gyanúsítottja. Az októberi eseményekkel összefüggésben 133, a szeptemberben történtekkel kapcsolatban 38 feljelentés miatt indult nyomozás. A feljelentők elsősorban  hivatalos eljárásban történt bántalmazás, hivatali visszaélés és  személyi szabadság megsértése miatt fordultak az ügyészséghez. Az október 23-án történtekkel kapcsolatban egy gyülekezési szabadság megsértése miatt tett feljelentés ügyében is eljárás indult.

Mindemellett a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat  az október 23-i eseményekkel összefüggésben Révész Máriusz fideszes  országgyűlési képviselő feljelentése alapján. Az ellenzéki politikus ügyvédje, Futó Barnabás, november 2-án közölte az MTI-vel, hogy Révész Máriusz benyújtotta feljelentését az október 23-án vele  szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt. Az ügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás miatt elrendelte a nyomozást.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.