Romhányi Tamás: a minőségi újságírás rekordere

Romhányi Tamás, a Népszabadság újságírója ötödik alkalommal kapta meg a Minőségi Újságírásért-díjat, ami egyedülálló a díj 10 éves története során.


A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri január 10-ei találkozóján döntött a Minőségi Újságírásért-díj – más néven a Hónap írása elismerés – odaítéléséről. A 2006 decemberében megjelent cikkek közül válogatva a zsűri úgy döntött, hogy Romhányi Tamás, a Népszabadság újságírója Ödön, a modern rabszolga című cikkéért kapja a Minőségi Újságírásért-díjat.
 
Romhányi Tamás most díjazott írása olyan hajléktalanok sorsát mutatja be, akiket „jóakaróik” csekélyke jövedelmük megszerzése miatt tartanak fogva Észak-Magyarországon. A miskolci Vöröskeresztnél menedéket találó elesetteken a legtöbb esetben a rendőrség nem tud segíteni, mert a megfélemlített emberek ügyei nem jutnak el a hatósághoz.

Romhányi Tamás ötödik alkalommal kapta meg a Minőségi Újságírásért-díjat, ami egyedülálló a díj 10 éves története során - emelte ki közleményében a díjat kezelő, azonos nevű alapítvány.
 
Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj 2006. évi működését a PricewaterhouseCoopers támogatja. A havonta odaítélhető díjjal oklevél és nettó 200.000 forint pénzjutalom jár.
 
Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.minosegiujsagiras.hu honlapon.

(NOL)

Romhányi Tamás
Romhányi Tamás
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.