Az érettségik legfőbb őre

Szüdi János közoktatási szakállamtitkár vezetésével tegnap megalakult a 2007-es érettségi vizsgák zavartalan lebonyolításáért felelős bizottság.

 

A tagok között van Szebedy Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke, Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont főigazgatója, több minisztériumi osztályvezető és főosztályvezető, valamint az oktatási miniszter. Hiller István elmondta: azért hozta létre a bizottságot, hogy a vizsgák ne okozzanak több izgalmat egy család életében, mint amennyit egy érettségi időszak önmagában is hordoz. Közölte: elkészült egy ütemterv, amely napról napra rögzíti az elvégzendő feladatokat, és megnevezi a felelősöket.

Emlékezetes: két éve, még Magyar Bálint minisztersége idején csaknem botrányba fulladt az érettségi. A középszintű magyar írásbeli feladatok egy része, a matematika feladatsor teljes egésze ugyanis még a vizsgák kezdete előtt fölkerült a világhálóra. A matematikaérettségit 40 ezer diák kénytelen volt újraírni, a többi tárgy tételeit pedig rohamtempóban újra le kellett gyártani. Tavaly azonban már kisebb hibákkal ugyan, de botrány nélkül zajlott le az érettségi. Az idei írásbelik május 4-e és 25-e között lesznek, az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7-13-a között, a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29-e között szervezik meg.

A bizottság célja, hogy az elkerülhetetlennél ne legyen több izgalom
A bizottság célja, hogy az elkerülhetetlennél ne legyen több izgalom
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.