Toronyház a stadionnál?

Az Európai Építő Zrt. 40 emelet magas, irodákat és lakásokat magában foglaló tornyot akar építeni a stadionok mögötti telkén.

Az Európai Építő Zrt. 40 emelet magas, irodákat és lakásokat magában foglaló tornyot akar építeni a stadionok mögötti telkén - áll a társaság közleményében.

A cég úgy véli, hogy ma már Budapesten is gazdaságosabb felfelé építkezni, mint oldalirányban. A történelmi, építészetileg  is kimagasló értékű belső városrészek jellegét továbbra is óvni kell, de a külsőbb, még frekventált területeken látványos és modern magasházakkal lehetne színesíteni a város arculatát.

Az építő vállalkozás bízik abban, hogy ez a józan és kompromisszumos megközelítés hamarosan a fővárosi szabályozásban is teret kap. Akkortól viszont az Európai Építő Zrt. nekilát a tulajdonában lévő, a VIII. kerülethez tartozó 27 ezer négyzetméteres telken, a stadionok szomszédságában, a Kerepesi út és a Stróbl  Alajos utca határolta szakaszon egy felhőkarcoló építésének.

A telek Józsefváros felé eső részén egy szálloda építése már zajlik, míg a Kerepesi út felőli részen, a majdani toronyház helyén jelenleg egy négyemeletes irodaház áll. A 40 emeletes, 120 méteres új épület tervezése hamarosan megkezdődik, és a moratórium eltörlése után a cég azonnal beadja az építési engedély iránti kérelmet. Az  elképzelés szerint az alsó 20 emeleten irodák, míg a felső 20  emeleten lakások kapnának helyet, a garzon mérettől a luxusig.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.