Ezüst Nagydíjat nyert a József Attila-DVD Párizsban

Ezüst Nagydíjat kapott az Eszmélet című, József Attila életéről és költészetéről szóló DVD-ROM Párizsban - közölte a kiadványt gondozó Petőfi Irodalmi Múzeum.


A kiadvány az AVICOM - az ICOM (International Council of Museums), a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának Nemzetközi Audiovizuális Bizottsága - által rendezett Nemzetközi Audiovizuális és Multimédia Kulturális Örökség Fesztiválon nyerte el az Ezüst Nagydíjat - áll a közlésben. A négynyelvű DVD-ROM tartalmazza a József Attila-emlékévben megnyílt multimédiás kiállítás anyagát, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeumban található hagyaték dokumentumait.

A tárlat 2005-ben, a költő születésének 100. évfordulójára rendezett emlékévben Magyarország tizennégy városában, és hét európai nagyvárosban volt látható - olvasható a kiadott közleményben. Az Eszmélet című DVD szintén 2005-ben jelent meg: megzenésített verseket és videofilmeket, fotókat, kéziratokat és könyveket is magában foglal. Erlitz János, a múzeum kommunikációs referense elmondta, hogy az eredményt nemrégiben az Ausztráliában tartott tanácskozáson hozták nyilvánosságra, a díjat pedig ez év tavaszán adják át Bécsben. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.