Egy fehérvári ügyvéd rejtélyes halála

Egyelőre nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy Fekti Antal székesfehérvári ügyvéd január 2-ai halála bármilyen módon kapcsolódna a Prikkel-ügyhöz – tudtuk meg rendőrségi forrásból.

A múlt kedden egy Székesfehérvár melletti földúton egy égő személyautóban lelte halálát Fekti Antal székesfehérvári ügyvéd. A régi Fiatnak az utastere teljesen kiégett. A holttest mellett egy üres, tízliteres benzines kannát találtak. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyvéd öngyilkosságot követett el, a vizsgálat kizárta az idegenkezűséget.
R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre már aznap azt közölte, hogy az ügyvéd halálának nincs köze a Prikkel-ügyhöz. A mezőszilasi Prikkel-házaspár december 29-én tűnt el, kiégett luxusterepjárójukat, benne emberi csontokat – feltehetőleg Prikkel Tamás és felesége maradványait – január negyedikén találták meg Igar határában, néhány kilométerre az otthonuktól.

Egyes sajtóhírek szerint mégis lehet kapcsolat a két ügy között: ezek szerint Fekti Antal valójában Prikkelék ügyvédje lett volna, és ügyfeleihez hasonlóan ő is brutális gyilkosság áldozata lett. Fel-röppent a hír, hogy Fekti még decemberben ismeretlenektől fenyegető telefonokat kapott. E híradások szerint az ügyvéd családja nem tudja elfogadni a rendőrség hivatalos verzióját az öngyilkosságról, ezért az özvegye magánnyomozásba kezdett a férj rejtélyes halála miatt.

Ismét megkerestük R. Szabó Ágnest, aki határozottan megismételte azt a korábbi kijelentését, amelyet néhány nappal ezelőtt, Fekti Antal halálát követően tudósítónk kérdésére válaszolva adott: a rendőrségi vizsgálat szerint a Prikkel-házaspár és Fekti Antal halála között – az eddigi vizsgálat szerint – nincs összefüggés. Hozzátette: Prikkelék ügyében emberölés miatt a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz, míg Fekti Antal öngyilkosságát közigazgatási eljárás keretében a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az igari és a fehérvári halálesetek között van hasonlóság, de bőven akad különbség is. Az igaz, hogy mindkét autó kiégett, és bennük holttestet, illetve emberi maradványokat találtak. A rendőrségi vizsgálat szerint Prikkelék terepjárója szénné égett, és semmilyen gyúlékony anyagot tartalmazó anyagot sem találtak a helyszínen. Fekti Antal autójának az utastere égett ki, motor- és csomagtere szinte sértetlen maradt, az első ülésen pedig egy üres, tízliteres benzines kannát találtak. Tűzoltósági források szerint nem szokványos, de nem is egyedi módja ez az öngyilkosságnak. Fejér megyében már történt hasonló eset néhány évvel ezelőtt. R. Szabó Ágnes szerint, ha valaki az autójában ülve gyújtja fel magát, a hirtelen keletkező oxigénhiány és a sokk miatt még ösztönösen sem tud kimenekülni az égő járműből.
Felhívtuk telefonon Fekti Antal özvegyét, aki közölte: egyetlen sajtóorgánumnak sem nyilatkozott a férje haláláról. Velünk sem tett kivételt, ugyanakkor kérdéseinkkel a fiához irányított. A szintén jogász végzettségű Fekti Ákos – aki a városi ügyészségen dolgozik fogalmazóként – érdeklődésünkre azt mondta: a család elfogadta a rendőrségi vizsgálat megállapításait, így nem kételkednek abban, hogy édesapja öngyilkos lett. Hozzátette: nem tud arról, hogy Fekti Antal és Prikkel Tamás között bármilyen kapcsolat lett volna, igaz, kizárni sem tudja ezt a lehetőséget, mivel édesapja otthon soha nem beszélt az ügyvédi munkájáról. Fekti Ákos ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy édesapja a halála előtti hetekben bárkitől is fenyegető telefonhívásokat kapott volna. Arra a kérdésünkre, hogy mi lehetett az oka Fekti Antal öngyilkosságának, a fia azt válaszolta: erre nem tud válaszolni, az apja nem hagyott hátra búcsúlevelet. 
(forrás: veszprémi tudósítónktól)

A Fiatnak csak az utastere égett ki
A Fiatnak csak az utastere égett ki
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.