Amerikai atomtengeralattjáró ütközött japán tankhajóval

Összeütközött egy amerikai atommeghajtású tengeralattjáró és egy japán tankhajó az Arab-tengeren - közölte kedd hajnalban a japán védelmi minisztérium szóvivője. A japán külügyminisztérium szóvivője megerősítette a baleset hírét, hozzátéve, hogy az ütközés az Ománi-tengeren, az Arab-félsziget partjainál történt. A tárca értesülései szerint a közép-európai idő szerint 20.15 óra tájban történt balesetben feltehetően senki sem sérült meg.

A Jiji japán sajtóügynökség úgy tudja, hogy nem keletkezett nagyobb kár, és a japán tankhajó kedden az Egyesült Arab Emírségek egyik kikötője felé tartott.

Washingtonban a Pentagon azt közölte, hogy az ütközés az Arab-félszigetet Irántól elválasztó Ormuzi-szorostól délre történt. A Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint az amerikai tengeralattjáró Los Angeles osztályú atommeghajtású tengeralattjáró volt. Kevin Aandahl parancsnok a Bahreinben állomásozó 5. flottától megerősítette a baleset hírét, de további részleteket nem tudott közölni.

A Showa Shell Sekiyu japán olajtársaság tájékoztatása szerint az ütközésben érintett hajó a Kawasaki Kisen Ltd. által üzemeltetett Mogamigawa tankhajó volt, amely a Perzsa-öbölből tartott Szingapúrba 24 fős - nyolc japán és tizenhat Fülöp-szigeteki - legénységgel a fedélzetén. A vállalat megerősítette, hogy a balesetben senki sem sérült meg, és nem történt olajszivárgás. 2001. februárjában egy amerikai tengeralattjáró japán halászhajóval ütközött a hawaii vizeken, a balesetben kilenc ember életét vesztette. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.