Gyurcsány a tavalyi évet értékelte blogjában

A miniszterelnök friss blogbejegyzésében arról értekezik, hogy minden évben egy bizonyos társaságban tölti a szilvesztert, ahol mindenki egyesével elmondja, hogy milyennek látja az elmúlt évet.

Élete legbonyolultabb évének értékelte a tavalyit Gyurcsány  Ferenc miniszterelnök, aki téli szabadságáról visszatérve hétfőn folytatta internetes naplójának írását.

A szilveszterről így ír:

"Évek óta ugyanazzal a társasággal töltjük a szilvesztert, ami a karácsonnyal egybekötött családi szilveszterrel az elmúlt két évben megszakadt, de azért nem engedjük veszendőbe menni a régi szokást. Olyannyira nem, hogy pár nappal szilveszter után - tavaly és idén is - összejöttünk, és hajnalig tartó beszélgetésben folytattuk a korábban kialakult hagyományt, nevezetesen azt, hogy meglehetős mélységben végigbeszéljük, mi történt az elmúlt évben. Mindenki egyesével elmondja, hogy hogyan látja a történéseket. Kérdéseket lehet feltenni egymásnak és vitatkozni is lehet. És persze, egy következő körben arról is beszéltünk, hogy mit várunk erre az évre. "

Aztán áttér az elmúlt év értékelésére és megállapítja: "Volt benne minden. Remény és csalódás, öröm és megdöbbenés, ígéret és kudarc egyaránt. Persze mindez elsősorban a hivatásomra  vonatkozik. Talán magam sem bírtam volna a végleteknek ezt a  játékát, ha nem mennének szívmelengetően jól a család dolgai,  mindaz, ami otthon történik" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, nem emlékszik arra, hogy valaha is tett volna  újévi fogadalmat, de a közel kétheti pihenő lehetőséget adott  arra, hogy végiggondolja, mit és hogyan is kellene tenni a következő  évben. 

"Elsősorban az mutatja majd meg, hogy levontam-e a tanulságokat  és ténylegesen tanulok-e belőlük, hogy később mit teszek, hogyan  cselekszem. Érzékelhető-e bármifajta változás, vagy sem a  magatartásomban" - írta.

(forrás: MTI, NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.