Vízpróbás boszorkányok

Az üzletszerű boszorkánykodás napjainkban virágzó szakma, a modern jövőlátók legálisan fejtik ki tevékenységüket. Egyszerű jósnőhöz menni azonban ma már nem sikk, boszorkány szükséges ahhoz, hogy tisztán lássuk dolgainkat.

Év végén, év elején egyenesen nagyüzem folyik: mondaná meg, milyen évünk lesz? Vannak, akik ilyenkor huszonnégy órás telefonügyeletet tartanak súlyos esetek esetére. Az éjféli óra a legalkalmasabb időpont a tudakozódásra, a vonal végén sejtelmes hang:

- Jó estét kívánok, parancsoljon.

- Segítsen.

- Tessék, mi a baj?

- Rontás. Azt hiszem... Nem akarok így nekiindulni az új évnek.

- Mágiát tudok ajánlani. Feketét vagy fehéret parancsol?

- Hát, mondjuk, is-is. Olyan szürkést. Szerelmi ügyről lenne szó.

- A fehér mágia jóindulatú mágia, de ha családos embert akar elválasztani a párjától, az feketének számít. Persze ezt nem lehet ilyen lélektelenül és telefonon, mert a személyes ráhatás a lényeg, előtte interneten keresztül jelentkezzen be hozzám. Ha jót akar, csak igazi boszorkányra bízza magát! Állok rendelkezésére.

- És mire számítsak? Nagyon rossz ám a helyzetem!

- A szerelmi kötés kialakítása, ha alapszolgáltatásról van szó, hat hétbe telik. Vannak persze nehéz esetek is, a kezelés hatékonysága mindig attól függ, miféle emberről van szó, és mennyire akarják őt.

- Én nagyon akarom.

- Helyes. A probléma kiderítésére a legbiztosabb megoldás a viaszöntés. Mágikus méhviaszlappal dolgozunk. A piros szerelmi és érzelmi gondokra, a zöld színű rontásra vagy akaratmágiára való. Első lépés: rituális tűzgyújtás... a gáztűzhelyen. A viaszt vízzel telt edénybe csepegtetjük, mire megdermed a felszínen. Kis rontásnál kis betegség látszik, nagynál meg nagy.

- Mondja, magának vízpróbája is van?

- Hogy érti? Hogy igazi boszorkány vagyok-e?

- Igen, állítólag, ha a boszorkány kezét, lábát összekötik, nehezéknek meg egy nagyobb követ akasztanak a testére, és mindezek ellenére fennmarad a vízen, kétségtelenül boszorkány.

- Ejnye, de bizalmatlan, látja, hogy élek.

- A mai világban... Mondja, mi várható jövőre?

- Hát... Őszinte leszek: a hetesre végződő évszámok nem túl szerencsések. Főleg anyagi területen nem. Előbb-utóbb a tűz összecsap a vízzel, és majd meglátjuk, ki lesz az erősebb. Fektessen aranyba, ékkőbe, amibe tud.

- Nem tudok.

- Üzlet? Bankszektor? Ingatlan? Az olajpiac rekordokat dönt majd.

- Van egy Skodám. Fogyasztok.

- Értem. Tudok még ajánlani, egy vagy három kártyahúzásos tarot-jóslást, szerencsesüti-jóslást, anyajegyjóslást, esetleg ősi ösvényjóslást. Először azt derítsük ki, magának melyik gondja kíván sürgető megoldást. Eljön hozzám egyik nap, gyertyát öntünk, és tüstént meglátszik, mi a baj. Figyelmeztetem, az öntést kilencszer kell ismételni. Ha nincs eredmény, akkor bizonyára ül valaki vagy valami a hátán. Szellem, elhalt rokon vagy valamilyen régi átok. Magának kivételesen eseti halottlátást is csinálok, ha annyira kíváncsi.

- Annyira azért nem vagyok.

- Bűnbakságot nem vállalok, előre mondom! Negatív ráhatás már nem játszik komoly kollégánál, mert a modern boszorkány a jó oldalát domborítja ki a tevékenységének, fejlődünk.

- A megrendelőnek áldás, akire irányul, annak átok.

- Na igen, de bizonyára megérdemli!

A magyarországi boszorkányüldözés a huszadik század második feléig tartotta magát. A sajtóban a hatvanas évek végéig rendszeresen jelentek meg beszámolók egy-egy "fogásról":

1873: A szigetvári főszolgabíró jelentése az Arnold Ferencné szentlászlói lakos elleni lakossági bejelentésekről.

1906: A munkácsi görög katolikus püspökségen Simon Mihály panasza Matyatczko Tivadar kanonoknak Simon Jánosné, Sztankovics Borbála kántorné ellen, hogy babonasággal megrontották.

1954: Szeged járásbírósága előtt G. F.-né, született Sz. R. megrágalmazásának esete.

1956: Orosháza járásbírósága előtt Antali János özvegyének kuruzslással és boszorkánysággal való megrágalmazása.

1968: Hírlapi tudósítás az ásotthalmi önbíráskodásról, melyben Csupity Antalné, Kérnyő Jusztinát boszorkánysággal rágalmazták.

Ma már nem jósnõhöz, inkább boszorkányhoz fordul, aki mondjuk arra kíváncsi, mit hoz számára a következõ év. A profi jövõbelátók január elsõ hetében nonstop ügyeletet tartanak, ám negatív ráhatást nem szívesen vállalnak
Ma már nem jósnõhöz, inkább boszorkányhoz fordul, aki mondjuk arra kíváncsi, mit hoz számára a következõ év. A profi jövõbelátók január elsõ hetében nonstop ügyeletet tartanak, ám negatív ráhatást nem szívesen vállalnak
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.