Karácsony Dániel az inkubátorban

Egészséges fiúgyermeket találtak tegnap este a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház inkubátorában. Alexy Miklós, a kórház koraszülött osztályának részlegvezető főorvosa érdeklődésünkre elmondta: tíz éve helyezték ki az inkubátort az egészségügyi intézmény bejáratához, de most volt az első eset, hogy gyermeket mentett.

A Karácsony Dánielre elkeresztelt újszülött egyébként teljesen egészséges, három kilogramm hetven dekával jött a világra. Az inkubátorba helyezés előtt vélhetően az anyja megmosdatta, megetette, ellátta, szépen fel is öltöztette. A szükséges kórházi ápolás után a gyermek sorsáról a gyámügy intézkedik.

Alexi főorvos szerint Győrött és általában a Nyugat-Dunántúlon az országos átlagnál kevesebb újszülöttről mondanak le a szülők. Ez vélhetően összefüggésben áll a két országrészben lakók közötti egzisztenciális különbségekkel.

Néha persze különös esetek Győrött is előfordulnak - idézte fel a főorvos a korábbi történeteket.  Tavaly például a győri kórház W.C.-jében szült meg egy nő, ott találtak rá a gyerekére. Évekkel ezelőtt kukában bukkantak rá egy kisgyerekre, s már az is előfordult, hogy templomlépcsőn is találtak újszülöttet. 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.