Joulopukki után Gyed Moroz

A Magyarországon már több ízben vendégeskedő lappföldi Mikulás népszerűségét irigyelhette meg az oroszok ugyancsak nagy hagyományú Télapója, a Gyed Moroz, aki hűséges kísérőjével, Hópelyhecskével (lásd még: Sznyegurocska) csütörtökön felkereste Budapestet.

A tekintélyes vendég látogatásának megszervezésénél a Rosszijszkij Kurjer közép-európai orosz nyelvű kétheti-lap Budapesten működő szerkesztősége bábáskodott. A délelőtt az óvodásoknak, délután pedig a kisiskolásoknak összeállított, orosz nyelvű műsorra eléggé borsos árú belépőjegyet kellett váltani, ám négyezer forintért pazar ajándékokat is ígértek a rendezők, az érdekes produkciókon túlmenően.

A kísérők - szülők, nagyszülők - olcsóbban megúszták, nekik mindössze négyszáz forint volt a beugró. A tradicionális újévi “Jolka” (karácsonyfa, fenyőünnep - nem kívánt elnevezés törlendő) résztvevőit orosz csemegék várták a büfében, az eseményről különböző okok miatt kényszerűen lemaradt gyerekeket pedig Gyed Moroz otthon is meglátogatja - némi térítés ellenében. Bizony, ma már az orosz Mikulás sem dolgozik társadalmi munkában…

A meghívó
A meghívó
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.