Előny lesz a megváltozott munkaképességűek alkalmazása

A jövőben a közbeszerzési eljárásokon előnnyel indulhatnak azok a cégek, amelyek nagy számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességűeket. Minderről a kormány legutóbbi ülésén döntött - tájékoztatott a kormányszóvivő.

Az úgynevezett védett műhely kategória létrehozásával mintegy 30 ezer ember foglalkoztatásának biztonsága növekedhet, a cél pedig: minél több megváltozott munkaképességű ember tudjon elhelyezkedni a munkaerőpiacon, és az ő foglalkoztatásuk tartós és biztonságos legyen - olvasható a kormányszóvivő közleményében. A rendelet többségében olyan cégeket érint, amelyek könnyűipari - papír és textilipari - termékeket állítanak elő.

A közlemény szerint az ajánlatkérők a közbeszerzési eljárások során dönthetnek úgy, hogy a beszerzést a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató védett műhelyek számára tartják fenn, és az ilyen közbeszerzési eljárások nyertesei által gyártott termékek biztos piacokon értékesíthetők. Védett műhelyek azok a kiemelt akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező védett foglalkoztatók, a pályázati eljárás keretében védett szervezeti szerződést kötött szervezetek, továbbá a szociális és gyámhivatal által kiadott, szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkező (többségében szociális intézményben működő) szervezetek, amelyek ötven százalékot meghaladó mértékben alkalmaznak megváltozott munkaképességű embereket. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.