Közlekedés karácsonykor

December 24-én, vasárnap napközben a budapesti járatok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az autóbuszok, villamosok és trolibuszok jellemzően 16 óráig járnak, ezután a gyakrabban közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni.

Ahol a csatlakozó járatok érkezése szükségessé teszi, az utolsó járművek a csatlakozás bevárásával néhány perccel később indulnak. Így a metróállomásokról induló felszíni járatok megvárják az utolsó metrót, a csepeli és a békásmegyeri autóbuszok megvárják az utolsó HÉV-et, a hűvösvölgyi autóbuszok az utolsó 56-os villamost, a Rákoskeresztúrról induló járatok az utolsó 61E jelű autóbuszt, a csepeli autóbuszok az utolsó HÉV-et, az 50-es, 58-as, 113-as buszok az utolsó 3-as autóbuszt.

Az utolsó metró- és kisföldalatti szerelvények 15.30-kor indulnak a végállomásokról. A HÉV-szerelvények Budapestről 15.50 és 16.05 között, a külső végállomásokról 14.30 és 16.24 közötti időszakban indulnak utoljára.

December 25-én és 26-án a BKV járatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. December 25-én az első Ráckevei HÉV a Vágóhíd végállomásról kivételesen 5.05-kor indul.

December 27-én, 28-án és 29-én, a karácsonyi ünnepek és szilveszter közötti munkanapokon a BKV járatai jellemzően az iskolaszüneti napokon érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Ingyenes lesz a parkolás a két ünnep között a főváros majdnem teljes területén - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Fővárosi Közgyűlés 2005-ös rendelete alapján nem kell parkolási díjat fizetni a fővárosban december 24-től 2007. január 1-jén estig. A Budai Várban, a Citadellánál és a Margitszigeten továbbra is a megszokott rend szerint kell fizetni a várakozásért a két ünnep között.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az év minden napján nyitva tart, még az ünnepek alatt is. A télen szokásos nyitva tartási rend egyedül december 24-én, illetve szilveszterkor módosul, ezen a két napon rövidebb ideig, délig lesz nyitva. Az idén is díjmentesen léphetnek be december 25-én mindazok, akik a legutóbb adójuk egy százalékát az Állatkertnek ajánlották fel. Év végéig minden a helyszínen váltott belépő féláron kapható.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.