Nem nyomoznak Gergényi Péter ellen

A Fővárosi Főügyészség cáfolta a Hír TV azon állítását, hogy "viszszaélés közérdekű adattal" bűntettének gyanújával nyomozást indítottak volna Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya ellen.

A pénteki Magyar Nemzet Nyomozás indult Gergényi Péter ügyében című cikkében azt írta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség hatályon kívül helyezte saját korábbi határozatát, amellyel elutasította a Magyar Polgári Szalon alapító tagjának Gergényi Péter ellen tett feljelentését. A nyomozást elrendelő új döntést a feljelentő Kalmár László panaszának megvizsgálása után hozták meg - derült ki a Hír TV-nek eljuttatott dokumentumból - írta a Magyar Nemzet.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Népszabadság érdeklődésére pénteken elmondta: az igaz, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást a közérdekű adatokkal visszaélés gyanúja miatt tett feljelentés ügyében, de nem Gergényi, hanem ismeretlen tettes ellen. A nyomozás keretében mindenekelőtt azt kell tisztázni, hogy a feljelentésben leírt cselekmény egyáltalán bűncselekmény-e.

Kalmár László szerint Budapest rendőrfőkapitánya elkövette a közérdekű adatokkal való visszaélés bűntettét, amikor az október 23-i brutális fővárosi tömegoszlatást követően letagadta, hogy a rendőrök viperát is használtak, s elhallgatta Bene László országos rendőrfőkapitánynak azt a határozatát, amelyben a főkapitány engedélyezte a rendőröknek az azonosító jelvény mellőzését. Gergényi korábban azt állította, hogy "a jelvények valószínűleg lehullottak az egyenruhákról" - írta a lap.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.