A Főügyészség cáfolja a Gergényi elleni nyomozást

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivő pénteken cáfolta a Hír TV értesülését, miszerint nyomozás indult Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány ellen.

Morvai Attila pénteken kijelentette: valóban elrendelte a nyomozást a közérdekű adatokkal visszaélés gyanúja miatt tett feljelentés ügyében a Budapesti Nyomozó Ügyészség, de ismeretlen tettes ellen, nem pedig Gergényi Péter budapesti főkapitány ellen. Mint mondta, egyelőre azt kell tisztázni, hogy történt-e bűncselekmény.

A Magyar Nemzet című lap, Nyomozás indult Gergényi Péter ügyében című, pénteki cikkében azt írja: a Budapesti Nyomozó Ügyészség hatályon kívül helyezte azt a saját határozatát, amellyel elutasította a Magyar Polgári Szalon alapító tagjának a Gergényi Péter ellen tett feljelentését. A nyomozást elrendelő új döntést a feljelentő Kalmár László panaszának megvizsgálása után hozták meg - derült ki a Hír TV-nek eljuttatott dokumentumból - áll a lapban. A Magyar Nemzet cikke szerint "Kalmár László azért fordult az ügyészséghez, mert álláspontja szerint a budapesti rendőrfőkapitány közérdekű adatokkal való visszaélés bűntettét követte el, amikor az október 23-i brutális fővárosi tömegoszlatást követően letagadta Bene László országos rendőr-főkapitány határozatát, amelyben engedélyezte a rendőröknek az azonosító jelvény mellőzését".

"Emlékezetes: Gergényi azt állította, hogy a jelvébnyek lehullottak az egyenruhákról" - teszi hozzá a lap. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.