Rowling megöleti Harryt?

A BBC online kiadása tegnap megtakarított a Harry Potter-rajongóknak egy játékot J. K. Rowling honlapján és nyilvánosságra hozta annak csattanóját: megvan a Harry Potter sorozat hetedik, utolsó kötetének címe: Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a halálszentek). A fokozott izgalommal várt könyv a tervek szerint jövőre, július 7-én kerül a boltokba.

A 41 éves írónő további részleteket is elárult. Bevallotta, nem tudja eldönteni, örül vagy szomorkodik, hogy a maratoni regényfolyam végéhez közeledik. Arról nem nyilatkozott, hogy mi történik az utolsó kötetben. Korábban annyit mondott, hogy két szereplő meghal, és lehet, hogy Harry sem marad életben.

A Harry Potter-sorozatot 63 nyelvre fordították le és 300 millió példányban kelt el.

Életének ebben a rendkívüli szakaszában a háromgyermekes anya visszatért régi írói módszeréhez. Ismét abban az edinburghi kávéházban fogalmaz kézírással, ahol az első kötetet hozta tető alá nincstelen és ismeretlen debütánsként. Mint honlapjáról kiderül, az utóbbi időben gyakran álmodik Harry Potterrel. Álmában egyszerre játssza az elbeszélő és a varázsinas szerepét. Az írónő a napokban felkereste az ötödik Harry Potter-film forgatásának színhelyét és megtekintett egy már hozzáférhető húszperces részletet, melyet "fantasztikusnak" tartott.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.