"Az integráció szilvesztere": Bukarestben ünnepel Göncz Kinga és több uniós vezető

Jeles európai személyiségek szilvesztereznek az idén Bukarestben, hogy Románia polgáraival együtt ünnepeljék az unió újabb bővítését, az ország EU-tagságát. Magyarországot Göncz Kinga külügyminiszter képviseli.

A romániai sajtó Corina Vinþan külügyi szóvivőre hivatkozva adta hírül, hogy Margot Wallström intézményközi kapcsolatokért és kommunikációs startégiáért felelős bizottsági alelnök és Olli Rehn bővítési biztos családostul a román fővárosban tölti szilveszter éjszakáját. Az Európai Unió soros elnökségét Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter, az Európai Tanács vezetője képviseli majd. (A németek január 1-jén veszik át fél évre az EU-elnöki tisztet.)

A bukaresti ünnepségen szintén családostul vesz részt Ivailo Kalfin, a bolgár és Per Stig Moller, a dán diplomácia vezetője is. Bukarestben koccint majd éjfélkor Graham Watson, az Európai Parlament liberális frakciójának elnöke, Emma Nicholson EP-képviselő, korábbi romániai jelentéstevő, valamint Jonathan Scheele, az Európai Bizottság romániai küldöttségének volt vezetője. Másokat is várnak, akiknek a részvétele még nem biztos, köztük van például Josep Borrell, az Európai Parlament elnöke.

A szervezők Magyarországról Göncz Kinga külügyminisztert hívták meg. Polgár Viktor külügyi szóvivő az euractiv.hu szerkesztőségének elmondta, hogy a magyar diplomácia vezetője jelen lesz a bukaresti ünnepségeken.

"Az integráció szilvesztere" elnevezésű esemény meghívottai december 31-én este gálaesten vesznek részt a Román Atheneumban, majd a Forradalom térre szervezett ünnepségre is ellátogatnak.

(forás: euractiv.hu)

Göncz Kinga
Göncz Kinga
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.