Nem vall a szökött rab

Elfogása utáni első kihallgatásán nem tett vallomást Tamás Imre Zoltán - tudta meg a Népszabadság. A BRFK nyomozói azonban bíznak abban, hogy "sikerül szóra bírni a szökött rabot".

Mint szerdai lapunkban beszámoltunk róla, kedd reggel lakossági bejelentés alapján a szentendrei rendőrkapitányság járőre Pomáz és Üröm között elfogta Tamás Imre Zoltánt. A fegyveres rablásért korábban jogerősen elítélt férfit december elsején kihallgatásra vitték a Budapesti Katonai Ügyészség Fő utcai épületébe, amelynek mellékhelyiségben leütötte az őt kísérő fegyőrt, elvette pisztolyát és a hozzá való 28 lőszert, majd elmenekült.

A rendőrség kezdetben azt feltételezte, hogy Tamás a szökést gondosan előkészítette, s hogy a menekülésben, a bujkálásban többen is segítették. Ma már úgy tűnik, a szökés egyáltalán nem volt előkészítve, és Tamás nem kapott komoly segítséget a meneküléshez.

Információink szerint a férfinél elfogásakor megtaláltak egy, még december 13-án ellopott személyi igazolványt. Azonban a bejelentés szerint az igazolvánnyal együtt az ismeretlen tolvaj pénzt is lopott a sértettől. Elkészült egy másik irat is, amely viszont egy későbbi autófeltörésből való: a gépkocsiból a tettes különféle műszaki cikkeket is elemelt.

A rendőrség mindebből arra következtet, hogy Tamás kisebb lopásokból, autófeltörésekből tartotta fenn magát tizenkilenc napos bujkálása alatt. Nem kizárt, hogy több hasonló bűncselekmény is terheli a számláját.

A BRFK illetékesei a Népszabadságnak elmondták: ma fizetik ki az egymillió forintos (ami nettó 800 ezer forint) jutalmat a nyomravezetőnek, aki kedden reggel kilenc óra két perckor betelefonált a Pest megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, és közölte: Tamás Imre Zoltán Pomáz és Üröm között biciklizik. (A kerékpár eredetét még vizsgálja a rendőrség.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.