Takarékon a szocialisták

Takarékosabb üzemmódra kapcsol jövőre az MSZP - ígérte Simon Gábor választmányi elnök a párt országos választmányának hét végi ülése után.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a szocialisták névértéken kevesebb támogatást kapnak, hiszen a költségvetésben rögzített állami dotáció 2007-ben is körülbelül 900 millió forint lesz. (Az MSZP összes bevétele tavaly körülbelül 1,3 milliárd forintra rúgott, míg a kiadási oldal hozzávetőleg 1,6 milliárd forint volt.) Így a "spórolás" valójában a belső pénzmozgások átstrukturálását jelenti.

- A jövőben kevesebbet költenénk a párt "üzemeltetésére", s többet a társadalmi kapcsolatok építésére - mondta Simon Gábor. Ehhez tudni kell, hogy az MSZP forrásainak egyik fele eddig működési költségekre ment, a másik feléből fedezték a "társadalmi megmozdulásokat". Gyurcsány Ferenc már korábban jelezte, azt tartaná célszerűnek, ha ez az arány egyharmad-kétharmadra módosulna.

Simon Gábor szerint a társadalmi nyitás kifejezés egyebek mellett az MSZP szolgáltató párttá válását takarja. Azaz: a településeken létre lehetne hozni például vállalkozói, pedagógusi "klubokat", amelyeket a párt "szakértői tudással segítene", illetve az MSZP a jelenleginél jóval erőteljesebben támogatná a civil szervezeteket.

Más: a választmány, miután meghallgatta Tabajdi Csaba és Hegyi Gyula szocialista EP-képviselők beszámolóját a delegációjuk munkájáról, úgy határozott, hogy a februári kongresszus tartalmi témái közé vegyék föl az új Európa-politika megvitatását, mivel álláspontja szerint egyértelművé vált, hogy "szükség van új európai identitásra, egy új európai minőség megalkotására".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.