A tejbegrízes szaloncukor titka
Tájékoztatásként ezt kapjuk: A dobozban 5 kilogramm "kakaós étbevonómasszával mártott, tejbegríz-ízűkrémmel töltött szaloncukor" van (tiszteletben tartjuk az eredeti írásmódot - a szerk.)
Ha az összetevőket megvizsgáljuk, még további információkhoz jutunk, megtudhatjuk, hogy miből készül a papírba csomagolt kakaós tejbegríz. Merthogy sejtéseink szerint mégiscsak erről volna szó.
Ez az egyébként finom karácsonyi eledel 50 százalékban kakaós étbevonó masszát tartalmaz, amit cukor, növényi zsír, zsírszegény kakaópor és az emulgeáló szójalecitin hozzáadásával állítanak elő, ötven százalékban pedig krémből készül. Ezt cukorból, növényi zsírból, zsíros tejporból, tejsavóporból, szintén szójalecitinből gyúrják össze, méghozzá úgy, hogy őrölt fahéjat és "természetazonos" aromákat - tejszínt és vaníliát - is adnak hozzá.
Valljuk be őszintén, hogy az otthoni tejbegrízt minden bizonnyal sokkal egyszerűbb elkészíteni. Tény viszont, hogy valószínűleg sokkal nehezebb becsomagolni.