Győr polgármestere harcol a kekszgyár megmaradásáért

A győri önkormányzat továbbra is küzd a helyi kekszgyár elsorvasztása, a termelés leállítása ellen, Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester ezért levelet küldött pénteken a gazdasági miniszternek, amelyben tárgyalásokat sürget a tulajdonos Danone vezetőivel a gyár megmaradása érdekében.

Bakács László, az önkormányzat médiareferense a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a Danone 95 dolgozó munkaviszonyának megszűntetését jelentette be a Győr megyei munkaügyi központnál csoportos létszámleépítés keretében november végén. Közel száz család egzisztenciájáról van szó, ügyükben és a gyár megmaradása érdekében a Fidesz egyik országgyűlési képviselője az országgyűlésben hétfőn interpellál a gazdasági tárca vezetőjéhez - tette hozzá.

Bakács László hangsúlyozta: a kormánynak meg kell tenni a szükséges lépéseket, mint ahogy öt évvel ezelőtt az akkori kormány   gazdasági minisztere "példás határozottsággal" megtette és a győri kekszgyár életben maradt.

A médiareferens emlékeztetett: akkor vetődött  fel a tulajdonos részéről először az üzem megszűntetésének gondolata, de 2001-ben a gazdasági tárca el tudta érni, hogy a győri kekszgyárat nem zárták be. Jelenlegi 150 munkatársat foglalkoztat a Danone Győrött. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.