Sólyom kinevezte a legfőbb ügyész helyetteseit

Kinevezte a legfőbb ügyész három helyettesét Sólyom László köztársasági elnök, aki a Sándor-palotában pénteken a kinevezési okiratokat is átadta a kinevezetteknek - tudatta a Legfőbb Ügyészség.


Az államfő Kovács Tamás legfőbb ügyész javaslatára nevezte ki a helyetteseket. A legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese Belovics Ervin maradt, aki 2000 júniusa óta tölti be ezt a posztot. Bonomi Nóra Katalin, a Legfőbb Ügyészség korábbi közigazgatási főosztályvezetője lett a legfőbb ügyész magán- és közigazgatási jogi helyettese, Kovács Árpád, korábbi katonai főosztályvezető pedig a katonai főügyész, és szintén a legfőbb ügyész helyettese 2006. december 16-i hatállyal. A honvédelmi miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök Kovács Árpád dandártábornokot vezérőrnaggyá léptette elő.

Belovics Ervin az ELTE jogi karán végzett 1983-ben, 1990-ben pedig másoddiplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1991-től legfőbb ügyészségi ügyész, 1996-től a büntetőbírósági főosztály helyettes vezetője, 2000 júniusa óta a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese. Polt Péter, a korábbi legfőbb ügyész mandátumának 2006. június 16-ai lejártától Kovács Tamás október 9-ei beiktatásáig Belovics Ervin vezette az egész ügyészi szervezetet.

Bonomi Nóra Katalin 1978-ban szerzett diplomát a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán, 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében környezetvédelmi szakjogászi, 2005-ben pedig Európa-jogi szakjogászi diplomát szerzett. 1980-ban kapta meg ügyészi kinevezését, 1991-től legfőbb ügyészségi ügyész, 1996-tól osztályvezető, 2003-tól pedig a Legfőbb Ügyészség közigazgatási főosztályának vezetője.

Tevékenységi körébe tartozott a környezet- és természetvédelmi, birtokvédelmi, kisajátítási, építésügyi, föld- és ingatlan-nyilvántartási ügyek intézése, országos szintű vizsgálatok előkészítése, majd ezek alapján összefoglalók, elemzések és jogalkotási javaslatok elkészítése.

Kovács Árpád 1964-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. 1967-ben nevezték ki katonai ügyésznek. 1986-tól a Katonai Főügyészségen teljesít szolgálatot, 1987-től osztályvezető, 1990-től pedig főosztályvezető ügyész. (MTI)

Bonomi Nóra Katalin és Kovács Árpád
Bonomi Nóra Katalin és Kovács Árpád
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.