Hagyó Miklóst megválasztották

Elsöprő többséggel, 56 szavazattal - vagyis az ellenzék egy részének támogatásával is -, öt nem és négy tartózkodás mellett választotta meg városüzemeltetési főpolgármester-helyettesnek csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés Hagyó Miklóst.

 

 

Demszky Gábor helyettesének havi fizetése 630 ezer forint lesz, ennek húsz százalékát pedig költségtérítésként veheti föl. Hagyó megválasztásával a főváros megszüntette az október óta tartó mulasztásos törvénysértést, egy helyettest ugyanis már az alakuló ülésen meg kellett volna választani.

Demszky azzal indokolta Hagyó jelölését, hogy személyében garanciát lát a koalíciós szerződés megvalósulására. A főpolgármester szerint a szocialista politikus fiatal, de tapasztalt - eddig a XII. kerületben tevékenykedett -, Demszky pedig határozott, a reformoktól meg nem riadó lépéseket, azonnali intézkedéseket vár tőle, többek között a BKV helyzetének javítására. Hagyó a képviselői esküjét - a főpolgármesterhez hasonlóan - az "Isten engem úgy segéljen" szavakkal zárta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.