Horn Gyula: reformok kellenek, de a tempó túl gyors

A kormány által elhatározott reformokra, beleértve az egészségügy területén tervezett lépésekre szükség van, ugyanakkor a kabinet túlságosan sietteti a meghozandó lépéseket - mondta Horn Gyula volt miniszterelnök, szocialista parlamenti képviselő.

Európában korábban soha nem fordult elő, hogy egy kormány egyszerre próbáljon egyensúlyt teremteni, reformokat bevezetni, és ezzel egy időben nagy léptékű fejlesztéseket is végrehajtani - hangsúlyozta a politikus a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) külpolitikai szakosztályának vendégeként.

Horn Gyula szerint nagy kérdés, hogy a különböző társadalmi rétegek miként élik majd meg a sok esetben húsbavágó változtatásokat. "Mondjuk már meg az embereknek, meddig tart a megújulás! Mondjuk meg, hogy ha meg tudjuk valósítani a reformelképzeléseket, mikor indul be egy javulási folyamat. Reálisan három év, hogy az új rendszerek kiépüljenek" - jelentette ki Horn Gyula, aki szerint a reformok ilyen fajta kommunikációjára több hangsúlyt kellene helyezni.

Szerinte változtatni muszáj, nem tudnak mást tenni. Mint mondta, úgy látja, ha az egészségügy területén nyernek, akkor megnyerték a reformokat. Az 1994 és 1998 közötti MSZP-SZDSZ-kormány irányítója kérdésre válaszolva kiemelte: harcol a nyugdíjasok ingyenes utazásának fennmaradásáért.  Nemcsak anyagi, hanem érzelmi kérdés is, hogy egy baloldali kapitalista kormány ezt képes működtetni. Ez szerinte az MSZP és a nyugdíjasok kapcsolata szempontjából rendkívül fontos kérdés. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.