Eltűnnek a Scotland Yard tanúi

A The Times napilap értesülése szerint otthonából, a Francia-Alpokból ismeretlen helyre távozott Jevgenyij Limarev korábbi KGB-tiszt, aki az ominózus halállistát állította össze a volt orosz titkos ügynökök szervezete, a Becsület és Méltóság által kiszemelt célpontokról.

 

 

A neveket tartalmazó dokumentumot e-mailen küldte el Mario Scaramellának, aki ezt kinyomtatva nyújtotta át Alekszandr Litvinyenkónak november elsején, az Itsu szusibárban. Limarev a múlt héten már mondogatta, hogy félti az életét, miután oroszországi forrásai ellen kampányt indított az FSZB, és annak felfegyverzett ügynökei elől illegalitásba vonultak.

Hiába várnak a Moszkvában veszteglő brit nyomozók Dimitrij Kovtun és Alekszej Lugovoj további kihallgatására is. Mindkettőjüket a Szövetségi Orvosi-biológiai Hivatal által üzemeltetett klinikán kezelik polónium-210-fertőzéssel. Az orosz hatóságok aláírattak egy papírt Lugovojjal, amely megtiltja, hogy nyilatkozzon a sajtónak. Ez nem akadályozta meg abban, hogy a Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlapnak azt a meglepő kijelentést tegye, mely szerint Litvinyenkót nem november 1-jén, hanem már október 16-án mérgezték meg. Ezt azzal támasztotta alá, hogy ő és az áldozat ezen a napon keresett fel egy londoni biztonsági céget, ahol később radioaktív foltokat találtak.

Német szakértõk vizsgálják Kovtun házát, Hamburg közelében
Német szakértõk vizsgálják Kovtun házát, Hamburg közelében
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.