Fideszesek petíciója Demszkyhez

A fővárosi önkormányzat működésképtelenségének megszüntetését, a pozíciókért folytatott marakodás befejezését és a városlakók érdekében végzett munka elkezdését sürgető petíciót intézett három fideszes polgármester Demszky Gáborhoz.

A fővárosi önkormányzat hónapok óta tartó működésképtelenségének megszüntetését, a pozíciókért folytatott marakodás befejezését és a városlakók érdekében végzett munka elkezdését sürgető petíciót intézett három fideszes kerületi polgármester szerdán Demszky Gáborhoz, aki helyett kabinetfőnöke vette át a dokumentumot.

Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere, Gyekiczki András kabinetfőnökkel a sajtó kizárása mellett folytatott rövid  megbeszélést követően elmondta, hogy egy városvezetőnek megegyezést, konszenzust kell teremtenie, s nem viszályt szítania. Emlékeztetett  rá, hogy az általuk vezetett kerületekben már októberben megteremtették az önkormányzatok működőképességét. Ennek érekében a helyi ellenzékkel, a kormánypártokkal is konszenzussal létrehozták a bizottságokat.

A kormány megszorító intézkedéseire, az adó- és áremelésekre, a kórházi leépítésekre utalva a polgármester hangsúlyozta, hogy itt lenne a lehetősége annak, hogy a főváros megvédje a polgárait, kiálljon értük.

Riz Levente sajnálatosnak tartotta, hogy miközben a főpolgármester a megválasztását követően együttműködési készségét  hirdette, bokros teendőire hivatkozva nem volt hajlandó fogadni a  hozzá hasonlóan ugyancsak közvetlenül megválasztott három kerületi vezetőt.

Szabolcs Attila, a XXII. és Kovács Péter, a XVI. kerület első emberi elmondták: a kabinetfőnök figyelmét felhívták az Országgyűlés előtt lévő forrásmegosztási törvény vitájára. Ennek a jelenlegi formája ugyanis elsődlegesen az infrastrukturálisan elmaradott külső  kerületek részére hátrányos, mert nem fogadták el a benyújtott módosításokat.

Mint arról beszámoltunk, a koalíciós pártok már megállapodtak, így csütörtökön választanak egy főpolgármester-helyettest.

(MTI)

Riz Levente
Riz Levente
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.