Mindentudás-ünnep a Jövő Házában

A Mindentudás Egyeteme december 18-én, hétfőn, 19.30 órai kezdettel ünnepli, hogy a sorozat a százötvenedik előadáshoz érkezett. Az előadás helyszíne a Jövő Háza Teátruma, a belépés ingyenes.


2002. szeptember 16-án kezdődött a hazai tudományos ismeretterjesztés merész vállalkozása: a Mindentudás Egyeteme előadássorozata, amely a Magyar Telekom és leányvállalata, a T-Online, valamint a Magyar Tudományos Akadémia összefogásával jött létre. A tudomány egy-egy aktuális, égető problémáját, új megoldásokat az élő előadást követően televízióban, rádióban, a nyomtatott sajtóban és az interneten is láthatja-olvashatja a közönség.

A sorozat minden elképzelést felülmúló sikert aratott. A program a maga nemében páratlan, nemcsak a hazai média történelmét, hanem a legújabb tudományos eredmények publikációját tekintve is. A 150. előadáshoz érkezve a szervezők úgy gondolják, hogy ünnepelni kell. Ez alkalommal is a megszokott komolysággal, de kicsit rendhagyó módon. Jelentkezés az előadásra itt >>>>

A IX. szemeszter finisére megjelent a Mindentudás Egyeteme könyvsorozat V. és VI. kötete is, a különböző tudományterületek meghatározó személyiségeinek az adott szakterület jellemzőiről tartott előadásaival. Az elegáns tipográfiai megjelenésű, a Szép Magyar Könyv pályázaton is díjazott sorozat újabb darabjai kötetenként 15, illetve 18 előadás gazdagon illusztrált, szerkesztett változatát tartalmazzák.

Az előadók között olyan neves tudósokat találunk, mint Berend T. Iván, Freund Tamás, Meskó Attila, Kósa Éva, Pucsok József vagy Bence György, Bihari Mihály, Kroó Norbert, Sólyom László, Vizi E. Szilveszter.

A könyvek megrendelhetők e-mailen, a kossuthvevoszolg@t-online.hu címen, vagy megvásárolhatók a Kossuth Kiadó Zrt. 1011. Budapest, Fő u. 40. sz. alatti márkaboltjában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.