Polónium-ügy: jelentkezett Scaramella informátora

Cáfolta eltűnésének hírét a francia Alpokban élő orosz ügynökspecialista, Jevgenyij Limarjov, aki november elsején átadott feljegyzésben azt írta a Londonban sugárzó izotóppal halálosan megmérgezett Alekszandr Litvinyenko dezertált biztonsági tisztnek, hogy veterán orosz hírszerzők törnek az életére.

Limarjov még kedden elektronikus levélben közölte az Eho Moszkvi rádióval, hogy állandó kapcsolatban áll a francia rendőrséggel, amely gondoskodik a biztonságáról. A feljegyzésben, amelyet az orosz titkosszolgálatokat kutató olasz tanár, Mario Scaramella adott át Litvinyenkónak egy londoni szusi-bárban, Limarjov mindkettőjüket figyelmeztette: az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálatnak (SzVR) a Becsület és Méltóság nevű szervezethez tartozó veteránjai meg akarják ölni őket, valamint a londoni emigrációjában a Kreml engesztelhetetlen ellenfelévé vált Borisz Berezovszkij orosz mágnást és Paolo Guzzanti olasz szenátort, az itáliai szovjet kémtevékenységet feltáró parlamenti bizottság fejét.

Mindamellett Valentyin Velicsko, a kiérdemesült orosz hírszerzőket és diplomatákat tömörítő Becsület és Méltóság jótékonysági alap elnöke "agyrémnek" minősítette Limarjov állításait. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.