Moldovától a Holdudvarig

Rendünkre és biztonságunkra többek között olyanok vigyáznak, akik polgártársaink egy részét "genetikai hulladéknak" tekintik, és faji alapon ("öt év golyó általi kötél mindegyiknek") kiirtanák. Nem tudjuk, milyen arányban uralja törvényes rendünk őreit a vérszomjas fajgyűlölet, de mindenesetre elég nagy arányban ahhoz, hogy a rendőrök belső kommunikációjában a fajgyűlöletet ne kelljen se szégyellni, se kódolni, hogy ne a fajgyűlölőket hurrogják le, hanem azok a többieket.

 

 

Erről tanúskodik a Holdudvar nevű rendőrségi honlap, amelyet hétfői számunkban mutattunk be. Az ORFK fegyelmi osztálya vizsgálatot folytat, miután a honlap hatalmas vadrasszista szövegkészletéből egy CD-nyi válogatás eljutott a nyilvánosság fórumaihoz. Már négy évvel ezelőtt is beszámoltunk a rendőrség belső számítógépes hálóján folyó vitáról, amely hasonló képet mutatott. Nem történt semmi. Mert csak akkor tesznek valamit, ha nagyon muszáj. És csak annyit.

Ami most a Holdudvarba beömlött, abból a rendszerváltás idején lett búvópatak. A diktatúra rendőrsége számára a rasszizmus nem volt tabu. 1988-ban a hatalom egészen különleges, demonstratív támogatásával jelent meg Moldova György rasszista közhelygyűjteménye, a Bűn az élet. Több mint száz folytatásban öt hónapon át egy napilapban, a szerző előadásában kazettán, majd a kiadás tervezett időpontját előre hozva könyvalakban. Benne volt minden, ami a Holdudvarban olvasható vérgőzös kívánságokat megalapozza. A Minisztertanács Hivatala hivatalos levélben azonosult a mű szemléletével és állításaival. Ez a könyv már rendszervégi pánikban íródott a jogállami normák esetleges számonkérése ellen. A benne szereplő rendőrök folyvást azt bizonygatják, hogy már a késő kádári kötöttségek is elviselhetetlenül korlátozzák őket, a gyakorlatban úgyis átlépnek rajtuk, sokkal szabadabb kezet kell nekik adni.

A jogállami, az emberi jogi normák tagadásának és a rasszizmusnak ugyanaz az alapja, és ugyanaz a funkciója. Ha a rendőr számára az állampolgári egyenlőség eszméje nem jelent semmit, akkor nem fogja azt tiszteletben tartani a gyakorlatban sem. Ha egyik polgártársunkkal szemben nem, akkor a többivel sem, velünk szemben sem. A rasszizmus - Moldovától a Holdudvarig - azzal igazolja magát, hogy élettapasztalatokon és a bűn elutasításán alapul. De ez nagyon átlátszó hazugság. Élettapasztalatainkból és a statisztikai adatokból is tudjuk például, hogy a bűnözők között sokkal több a városi férfi, mint a falusi nő, azt is tudjuk, hogy ez nem véletlen, de ettől még senkinek sem jut eszébe, hogy mi, városi férfiak bűnözők vagyunk, akiket a közjó érdekében ki kellene irtani. Jellemző, hogy a Holdudvaron a legmocskosabb, elképzelhetetlenül és idézhetetlenül aberrált szövegek azt a testvérpárt gyalázzák, akik kártérítésért perelik az államot, miután kiderült, hogy ártatlanul (és persze az "előítéletektől" nem függetlenül) ítélték el őket gyilkosság vádjával.

Aki a bűnt utasítja el, az a bűnösök csoportjával áll szemben, abba senkit nem vesz be, és abból senkit nem hagy ki származási okokból. Ez ilyen egyszerű.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.