Blogszemle - "Rács mögé Demjánnal!"

Meg vagyok döbbenve. Nem azon, amit Demján mondott, hanem azon a békés bólogatáson, ahogy a közvélemény ezt a pofátlanságot fogadta. - írja bagarja a blogjában.

A múlt hét végének egyik vezető híre volt, hogy Demján Sándor szerint a kormányfő és a  pénzügyminiszter büntetőjogi felelősséget viseljen azért, hogy olyan  pénzeket ne osszon el, amelyek fölött nem rendelkezik, magyarul  legyen büntetőjogi felelőssége az állam költekezéséért, illetve  túlköltekezéséért.

A vasárnapi Blikk bulvárhoz méltó öles címmel harsogta a békésen vásárolgató olvasótábor arcába: Rács mögé a pazarló politikusokkal! Több beszélgetésnek is fültanúja voltam a hétvégi sokadalomban, amerre jártam, helyeslő morajt váltott ki ez a demjanizmus. (Egyébként olyanok bólogattak tapasztalatom szerint, akik a hónuk alatt szorongatott csomagok tanúsága szerint éppen a családi büdzséjük terhére követtek el nehezen helyrehozható karácsonyi túlköltekezést - de ez mellékvágány.)

Mindez szóra se lenne érdemes - ha nem éppen Demján Sándor mondta volna.

Idézek egy méltatásból: "Demján Sándor vállalkozó az elmúlt évtizedekben otthagyta "névjegyét" a gazdasági-társadalmi élet sok területén: Skála Áruház, Magyar Hitelbank, Pólus Center, Westend, a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotájának felépítése, "Etyekwood", a Prima Primissima díj megalapítása- hogy csak néhányat említsünk itthoni projektjei közül. De mára neve már ismerősen cseng Pozsonyban, Katowicében, Bukarestben és talán hamarosan a Seychelles szigeteken is…"

Demján Sándor a "magánszféra" oldaláról az egyik fő gründolója a Művészetek Palotája nevű projektnek, amellyel hosszú időre csapdába vitte a magyar állami kultúrafinanszírozást.

A mindenkori kulturális tárca mindenkori költségvetésének beruházási keretét a Fidesz-kormány évtizedekre előre elköltötte a pesti Művészetek Palotájára. Évente sok milliárdot kell kicsengetni egyetlen "projektre", ami tökéletesen elszívja a levegőt minden esetleges jelnlegi vagy jövőbeli fejlesztés elől...

 Ezért persze az állam részéről az Orbán-kormány a felelős, de Demján jó partnernek bizonyult a megbocsáthatatlan pazarlásban. A magyar kincstári kapitalizmus fő haszonélvezői közé alkudozta magát.

Ki kerüljön itt rács mögé, és milyen ügyekben, Demján úr?

(nolblog)

Demján Sándor,  ingatlanfejlesztés,  50 milliárd forint
Demján Sándor, ingatlanfejlesztés, 50 milliárd forint
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.