Nyílik a harmadik ajtó

A kegyetlenség és a vitézség után a kincsekről szól az Óbudai Társaskör hétfő esti operaestje.

A kékszakállú herceg várának immár harmadik, kincseket, gazdagságot rejtő ajtaja tárul fel operarészletek segítségével hétfőn Budapesten, az Óbudai Társaskör rendezvényén - közölték a szervezők.

Az Operamesék című sorozatban októbertől 2007 májusáig összesen hét előadást tartanak, ezeken szimbolikusan, Bartók Béla operájára utalva, a kékszakállú herceg várának egy-egy ajtaját nyitják ki - idézte fel az MTI-hez eljuttatott összegzésben az intézmény.

Az estek témáját az ajtók mögött rejlő világ kínálja: szó esik kegyetlenségről, hősiességről és gazdagságról, kertekről és virágokról, királyokról és uralkodókról, bánatról és szomorúságról, az utolsó esten pedig a Hajnal, a Dél, az Est és az Éj asszonyai kelnek életre.

A sorozat a kegyetlenséggel indult, az első ajtó ugyanis a kínzókamrát rejtette. Novemberben a kastély második ajtaja tárult fel, amely a fegyvertárra nyílt, s a vitézségnek szentelt esten az operairodalom számos legendás hőse vonult fel.

A titokzatos kastély harmadik ajtaja hétfőn a kincsesházra nyílik. Ezen az esten Bátori Éva, Csák József, Sárkány Kázmér és Szüle Tamás pénzről, aranyról, kincsekről énekel. Előadásukban többek között Beethoven, Donizetti, Gounod, Wagner, Offenbach és Puccini művei hangzanak fel. Zongorán Hidegkuti Pálma kísér.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.