Nolbloggerek szerint proli temetés lenne Puskás Öcsihez méltó

"Ágyútalp, te jó ég! Szegény Puskás, nem ezt érdemelte! Ha az apám generációja megihatott volna egy hosszúlépést a nagy focista emlékére a füstös kocsmákban, az igen! Az lett volna méltó búcsú" - írja a Puskás-temetés előkészületeiről blogjában Nagyhenceg. - "Ez a Fidesz-ízű csinnadratta nagyon nem pásszol ahhoz az emberhez, aki vagány pesti fickóként 90 év után úgy hazavágta a büszke angolokat, hogy a brit oroszlán még ma is jajgat emiatt. Hogy 56 után másodszor is talpra tudott állni, és a Real színeiben újra a legnagyobb lehetett, azt kevesen tudták volna utánacsinálni)."

Egy hozzászóló mélyen egyetért ezzel a proletár öntudatot árasztó bejegyzéssel, és meg is tódította: "a megasumér temetés" helyett olyan nemzeti gyászról ábrándozik, hogy "meghirdetjük a megemlékezés percét, kijelöljük az ország 5500 súlyponti kricsmijét - természetesen a legótvarosabbakat - és a gyász percében minden mogyoró egyszerre emeli ajkához a fröccsöspoharat."

Kikiroller azt nem érti, mit keres a hajdani őrnagy most a Bazilikában. "...én is büszke vagyok Puskásra, mégha sokáig összekevertem Albert Flórival, mert tényleg nem járok meccsre" - írja. - "Oké, az is rendben van, hogy az 50-es években mindenféle ál-állások cimen fizették a sportolókat, ill. a honvéd játékosai mit tudom én ezredesi rangot kaptak, meg ilyenek. Ez is rendben van, ilyen volt a rendszer. Puskásnak pedig a BM-ben volt valami rangja. Örnagy vagy mi. És talán akkor úgy hivták az intézményt, hogy AVO vagy AVH nem tudom, régen volt, és Puskás csak focizott, tudom, nincs egy szavam sem."

NA de. Az ütött szöget a blogger fejébe, hogy miért a Bazilikában temetik? "Nagy katolikus volt? Vagy Magyarország  ravatalozza oda a nagyjait?"  Egy hozzászóló pontosított: " Honvédos volt, tehát katona. Lehet hogy tábori lelkész volt?"  Van, aki vitába száll kikirollerrel: "a Bazilika jó ötlet. A nemzetközi (na jó, angol nyelvű) sajtó szuperlatívuszokban beszélt pályafutásáról és bizony ő a legismertebb magyar a földgolyón."

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.