A roaming napjai meg vannak számlálva

A drága nemzetközi roamingdíjak napjai meg vannak számlálva. A JAJAH globális távközlési társaság Voice 2.0 szolgáltatása révén alacsony költségű nemzetközi telefonhívások kezdeményezhetők mobiltelefonról még külföldről is. Az embernek csak tárcsáznia kell a hívandó számot, majd egy közelben lévő vezetékes telefon számát, például egy szállodáét.

 Ez utóbbi az úgynevezett rugalmas forráshívószám. A rendszer változtathatósága révén a JAJAH-nál rendkívül olcsó a hívás. "A JAJAH megszüntette a mobil, globális kommunikáció egyik legnagyobb korlátját. A roamigdíj mostantól már csak egy múltbéli kellemetlenség!" - jelentette ki Roman Scharf, a JAJAH társaéapítója. A JAJAH szolgáltatásának igénybevételekor hívást kezdeményezni bármely szabványos mobiltelefonról lehet. De ebben az esetben nemcsak a hívandó fél számát kell bepötyögni, hanem még egy úgynevezett forráshívószámot is. Ez lehet egy szálloda telefonszáma, egy barát vezetékes száma, vagy egy másik moblszám - akár egy nyilvános telefonfülke száma. A különböző készülékek között a kapcsolatot egy SMS/szöveges üzenet vagy GPRS-hívás teremti meg. 

A hívás összes költségét az SMS-küldés díja teszi ki, amely töredéke a szokásos roamingdíjnak. A JAJAH szolgáltatása minden telefontársaság és mindenféle készülékmodell esetében működik - akár vezetékes, akár mobil. Eddig több mint 100 ezer mobiltelefon-használó élt az olcsó hívás lehetőségével a JAJAH szolgáltatása révén, és ezáltal csatlakoztak annak a csaknem 1 millió telefonhasználónak az egész világra kiterjedő táborához, aki élvezi a JAJAH ingyenes vagy nagyon olcsó internetes telefonhívásait. Mit kell tudni a JAJAH-ról? 

A JAJAH a világ leginnovatívabb globális távközlési társasága, egyszerű és ingyenes telefonálási lehetőséget nyújt az internet felhasználásával. Célja, hogy fejlett telefonálási megoldásokkal lássa el az ügyfeleket a hagyományos költségek töredékéért. A JAJAH révén az ügyfelek akár helyi, akár nemzetközi viszonylatban saját vezetékes vagy mobiltelefonjaikon beszélhetnek egymással számítógépükről vagy mobiltelefonjukról. 

A JAJAH nyújtotta telefonálási lehetőség nagyon egyszerű: az ügyfél a JAJAH internetes oldalán csak beírja saját telefonszámát, majd a tárcsázandó számot, és klikkel. Ekkor megcsörren a telefonja. Felveszi a kagylót, és már beszélhet is. A JAJAH céget 2005-ben alapította Roman Scharf és Daniel Mattes. Mindkettejüket a korlátok nélküli távközlés megteremtése vezérli, mind az eszközök, mind a tarifák, mind a telefonálás helyszínének és funkcionalitásának tekintetében. A JAJAH-nak a kaliforniai Mountain View-ban és Luxembourgban van irodája. 

(OTS-Cégvonal)

Lapunk júniusban közölte, hogy az e-mailek titkosításánál alkalmazott eljárás atyja kifejlesztette az internetalapú (Voice over IP) beszélgetéseket titkosító szoftverének legújabb változatát, ami immár a Windows operációs rendszerek alatt is használható. A szoftvert a nemzetbiztonsággal foglalkozó szakemberek mégsem üdvözölték, mivel ezzel gyakorlatilag lehetetlen a beszélgetések lehallgatása.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.