Rogán nyílt levele Szilinek

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere nyílt levélben Szili Katalin házelnök személyes közbenjárását kérte a Képviselői Irodaház körüli parkoló helyzetének rendezése érdekében, és azt javasolta: nyissák meg mindenki előtt azokat a parkolóhelyeket, amelyek megváltására az Országgyűlésnek nincs pénze.

 

A polgármester közli, hogy megbeszélést folytatott az Országgyűlés Gazdasági Főigazgatójával, Bakos Emillel, azonban az általa felvázolt megoldási javaslatokat - csökkentett díjfizetés, a parkolási terület kisajátítása, műveleti területté nyilvánítás, vagy alacsonyabb díjfizetési zóna megállapítása - elfogadhatatlannak tartja.

Rogán szerint az egyetlen lehetséges megoldás, ha az Országgyűlés annyi parkolóhely után fizeti ki a megváltási díjat, amennyi költségvetési forrás a rendelkezésére áll. Rogán Antal arra is felhívja a házelnök figyelmét, hogy képviselőtársaitól úgy értesült: kormánypárti képviselők költségvetési módosító indítványokkal a Belváros számára szánt kormányzati pénzekből vonnák el a parkolóhely-megváltási díjat. "Az ilyen zsarolási kísérletek nyilvánvaló aggodalommal töltenek el" - írja a politikus.

- Jobban örültem volna, ha Rogán Antal nyílt levél helyett közvetlenül hozzám fordul az ügyben - nyilatkozta erre Szili Katalin, hozzátéve: nem kér kiváltságokat a képviselők számára. Az V. kerületi polgármester nyílt levelében vázolt alternatívák pusztán elvi lehetőségek - véli Bakos Emil, aki bízik abban, hogy sikerül megegyezni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.