Jövőre is épül húsz kilométer bicikliút

Az idei 25 után jövőre 20 kilométer új bicikliút épül és megmenekül a bringások arénája is. Érdemes volt tüntetni érte tavasszal.

Felgyorsult a kerékpárutak építése. Ahol lehetséges, az útfelújításokkal egy időben bicikliutakat, biciklitárolókat is építettünk és építünk – mondta Demszky Gábor a Millenáris Sporttelepen. A jelenleg 160 kilométeres hálózat idén összesen 25 kilométerrel bővült, 7 kilométert pedig felújítottak.
   
Jövőre 20 kilométerrel nő a bicikliutak hossza, 2015-re pedig több mint 300 kilométernyi kiépített úton bringázhatunk. A kerekezés támogatásáról megállapodást is aláírt a főpolgármester a Magyar Kerékpárosklubbal.
    
A főpolgármester bejelentette: fővárosi védelem alá helyezik a Millenáris Sporttelep 110 éves – Hajós Alfréd által 1928-ban áttervezett – épületét. Ezzel elhárul lebontásának veszélye. Tavasszal ugyanis a Nemzeti Sporthivatal 50 millió forint összdíjazású építészeti ötletpályázatot írt ki, amelyben a Millenáris Sporttelep építményeit lebontandóként és a területet magánbefektetőnek átadhatóként kezeli. A bringások már akkor tüntettek a pályázat ellen.

A biciklislegenda, Pásztor István a Millenárison: \'Pedig mennyi nagymálnát megittam itt...\'
A biciklislegenda, Pásztor István a Millenárison: \'Pedig mennyi nagymálnát megittam itt...\'
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.