Folytatják a támadást az adathalászok

Nem csüggednek az adathalászok: újabb két bank ügyfeleinek küldenek e-mail-eket, hogy megszerezzék adataikat. Az Erstét most érte először támadás, míg a Raifeissennél újráztak.

Folytatják akicójukat az internetes adathalászok: az emúlt egy hét alatt A Raiffeisen és a Budapest Bank ügyfeleitől igyekeztek megszerzni adataikat és kódjaikat. Most Újra a Raiffeisenen, valamint most először az Erstén a sor. A számlatulajdonosok a következő szövegű e-mailt:

További cikkeink:
Lyuk a hálón - publicisztika
Az internetbankok gyenge pontjait keresik

 

 

"Kedves Számlatulajdonos!
2006. december 1-jén a rendszerünkben a banknak pénzmosással, hitelkártya csalással, terrorizmussal kapcsolatban és a visszaélések ellenorizése céljából zárolnia kellett néhány számlát.
Az ezekkel a számlákkal kapcsolatos információt megkapták levelezo bankjaink, valamint a helyi, szövetségi és nemzetközi hatóságok. A kiterjedt adatbázis-muveletek miatt néhány számla esetleg megváltozott. Arra kérjük tehát ügyfeleinket, hogy ellenorizzék csekk- és megtakarítási számláikat, hogy ezek aktívak-e, vagy hogy a jelenlegi egyenlegük megfelel-e a valóságnak.
A bank az összes ügyfelét értesíti jelentosebb visszaélés vagy bunügyi cselekmény esetén, és megkéri Önt arra, hogy ellenorizze számlája egyenlegét. Ha úgy véli, vagy azt találja, hogy a számláján visszaélést követtek el, errol értesítsen bennünket úgy, hogy belép az alábbi hivatkozáson keresztül."
A megjelölt honlap azonban nem a bankok hivatalos portálja, hanem az adathalászoké, akik így meg tudják szerezni az ügyfelek adatait.
A legutóbb kedden történt hasonló eset, akkor a Budapest Bank ügyfeleinek adatait próbálták ilyen módon megszerezni. A Budapest Bank akkor egy napra leállította az internetbankját, és az újraindulás után már sms-ben küldött egyedi kódot minden egys tranzakcióhoz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.