Telekom-ügy: elbocsátottak már vannak

Van még mit vizsgálni a Magyar Telekomnál - ennyi derült ki a cég közleményéből. Azokat már elbocsátották, akik adatokat próbáltak eltüntetni.

A vizsgálat ugyan még nem zárult le a Magyar Telekomnál, de az már biztos, hogy a Straub Elek távozásához vezető montenegrói számlaügyben nem volt minden rendben. A Magyar Telekom szerdai közleményében úgy fogalmaz: a vizsgálódó független cég megállapításai szerint a szerződéseket nem teljesen a belső szabályoknak megfelelően kötötték. A vizsgálat során nem sikerült "elégséges" bizonyosságot szerezni arról, hogy a szerződések teljesítéséért fizetett pénzért a társaság megfelelő ellenértéket kapott.

Jelenleg négy montenegrói szerződést vizsgálnak a független szakértők: az év elején feltárt két, összesen 700 millió forint értékben kötött gyanús szerződéshez az ősszel még kettő 1,2 milliárdos tanácsadói megbízást "csatoltak".

Most mindenesetre a Telekom intézkedett a tanácsadói szerződések ellenőrzésének javítására, ideértve a Crnogorsi Telekom igazgatósági tagjainak leváltását, illetve a vizsgálatok akadályozása érdekében adatok megsemmisítését kezdeményező dolgozók munkaszerződésének felbontását. Döntés született az akvizíciók és a beszerzések folyamatának megváltoztatásáról, illetve egy új belső ellenőrzési rendszer bevezetéséről is.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.