Kőszegi elutasítás

A kőszegi képviselő-testület elutasította azt a népi kezdeményezést, hogy a városban lévő hajléktalanszállást ne a Sáncárok utcába telepítsék át.

Az ügy előzménye: a helyi önkormányzat tavaly 200 millió forintos címzett állami támogatást nyert arra, hogy új gondozóházat építsenek az időseknek, s nagyobb helyre költöztessék a hajléktalanszállást a növekvő igények okán és esetleg szenvedélybetegek ellátására is. A hajléktalanszállás új helyeként az idősek házának Sáncárok utcai épületét jelölte meg az önkormányzat, ami ellen viszont az utca lakói tiltakoztak, féltve a környék nyugalmát. Szerintük a Dózsa György utcában épített új idősek házában sokkal jobb körülmények közé kerülnének a hajléktalanok, mert ott nagyobb a terület. Javaslatukat úgynevezett népi kezdeményezéssel támasztották alá: a 9200 lakosú városban 1107 érvényes aláírást gyűlt öszsze az elgondolás támogatására.

A képviselő-testület azonban fenntartotta a korábbi önkormányzati döntést. Huber László polgármester elmondta: nem is tehettek mást, ellenkező esetben ugyanis vissza kellett volna fizetni az államtól e célra kapott 200 millióból mintegy 20 milliót, s további 25-40 millió forint többletköltséget okozna valamely más épület keresése, átalakítása. Hozzátette: akkor lehetett volna megváltoztatni az eredeti tervet, ha valamilyen jogszabály megváltozása miatt nem lehetne a hajléktalanszállót a kijelölt helyre telepíteni, ilyesmi azonban nem történt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.