Kereszténység és Karácsony Indiában

A Magyar-Indiai Baráti Társaság ezévi utolsó programját december 8-án, pénteken 17.30-tól tartja, a meghívott vendég Dr. Radnóti Alíz indológus lesz, aki az indiai kereszténységről tart előadást.


December a kereszténység legnagyobb ünnepének, a Karácsonynak hónapja. Sokat hallunk a különböző Indiában honos vallásokról, mint például a hinduizmus, buddhizmus, a szikh vallás, de keresztényekről sokkal kevesebbet, pedig számos keresztény él Indiában. Vajon mikor és hogyan jutottak el Jézus tanításai India népéhez? A gyarmatósítók közvetítésével, vagy már a bibliai időkben? Ezekre a kérdésekre kapunk hiteles választ Dr. Radnóti Alíz indológustól.

Helyszín: "Nemzetek Háza" (1062 Budapest, Bajza u. 54. I. em.)

A társaság hírei

- Huszonöt éve írták alá a  Magyar Tudományos Akadémia és az Indian National Science  Academy (INSA) együttműködéséről szóló egyezményt, melynek keretében számos magyar és indiai tudós végezhetett kutató munkát Indiában, illetve Magyarországon. Ezt az évfordulót ünnepelte a két ország közös szimpóziumokkal, különböző kulturális eseményekkel, illetve egy közös kiadvánnyal, melyben az érintett tudósok méltatják a kutatási lehetőség jelentőségét és annak eredményeit.

- 2006. november 17-én adta át Demszky Gábor főpolgármester a “Budapestért” díjat a Városházán. A kisszámú külföldi díjazott között szerepel S.V. Mani úr is, a Tata Consultancy Services magyarországi vezérigazgatója. Mani úr az első indiai, akinek ezt a rangos díjat odaítélték.

- “Az Ayurveda és a gyógyfördő kultúra találkozása” címmel 2006. december 9-10-én 2 napos szemináriumot tart Dr. Dinosh Khatri A Kala Ashram Alternatív Gyógymódok Főiskola igazgatója  és felesége, Dr. Saroj Sharma, a margitszigeti Danubius Thermál Hotelben. Ilyen jellegú szemináriumra először kerül sor Közép-Európában.

További programok

2006. december 15-én este 7-kor Konkoly-Thege György indiai fotóiból nyílik kiállítás a Café Rodin-ben (Szentendre, Ady Endre út 6). A kiállítást Ranjit Rae nagykövet úr nyitja meg. A jó hangulatról a Bortársaság minőségi borai gondoskodnak.

2007. január 9-én este 6-kor Nyitott Műhely
" Hosszú, mély sötétség" - beszélgetések Fórizs Lászlóval nemcsak a Rigvédáról
(1123 Budapest, XII. kerület, Ráth György utca 4.)

Sahaja jóga ingyenes kurzusok kezdőknek, haladóknak

Ashram Jóga és Meditációs Központ – hatha jóga kurzusok

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.