Fejet hajt a világ

Öt nappal Puskás Ferenc búcsúztatása előtt Schmitt Pál, a kegyeleti bizottság vezetője örömmel vette tudomásul, hogy Lamperth Mónika sportért felelős miniszter is elfogadta a MOB-elnök, valamint az özvegy felkérését, s beszédet mond a Szent István-bazilikában.

Lamperth eleve a bizottság tagja volt, és munkatársai kezdettől fogva együttműködtek a gyászszertartás szervezőivel. A Bazilikában a miniszter asszony mellett Sólyom László köztársasági elnök, Juan Antonio Samaranch volt NOB-elnök, Joseph Blatter FIFA-elnök és Kisteleki István MLSZ-elnök mond búcsúztatót.

A stadionban az UEFA képviseletében Maria Angel Villar alelnök, a spanyol szövetség elnöke köszön el Puskástól. Itt beszédet mond továbbá Buzánszky Jenő, Ramon Calderon, a Real Madrid elnöke, Schmitt Pál és Szepesi György. A futballvilágból olyan személyiségek látogatnak Budapestre a gyásznapon, mint Franz Beckenbauer, Francisco Gento és Bobby Charlton.

A gyászszertartás és a megemlékezés költségeit Schmitt Pál maximum 180 millió forintra teszi; bár elmondta, méltatlannak érzi, hogy mindenki az anyagiakról kérdezi. A legismertebb magyar temetése olyan nemzeti ügy, amelyet mindenkinek támogatnia kell, s őszintén reméli, hogy december 9-én délután négykor ismét tele lesz a stadion, mint Puskás futballista-pályafutása idejében.

A kormány szervezi a rendőri és mentőszolgálati biztosítást a temetés napján és annak helyszínein, továbbá a katonai tiszteletadást a Hősök terén. Finanszírozza a díszravatal költségeit, és vállalja a temetéssel kapcsolatos egyéb feladatokat, valamint ingyen bocsátja rendelkezésre a Puskás Ferenc stadiont; e kiadások meghaladják a hatvanmillió forintot - tudtuk meg Elbert Gábortól, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárától. Elmondta, hogy a temetés napján reggel kilenc órakor a Kossuth téren felvonják, majd félárbocra eresztik a köztársaság lobogóját.

Épül a ravatal emelvénye a stadionban
Épül a ravatal emelvénye a stadionban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.