A Fidesz-előny növekedését mérte a Gallup

A Fidesz a felnőtt népesség körében növelte előnyét az MSZP-vel szemben a Magyar Gallup Intézet november második hetében készült felmérésének hétfőn közzétett eredménye szerint.

A megkérdezettek válaszai alapján a felnőtt népesség 33 százaléka szavazna a Fideszre és 22 százaléka az MSZP-re - olvasható a Magyar Gallup Intézet internetes oldalán. Októberben a Fidesz támogatottsága 32 százalékos, míg a szocialista párté 23 százalékos volt. Mint írják, a kis pártok közül ebben a hónapban csak az MDF tartotta pozícióját.

Míg az MDF-re az összes megkérdezett 4 százaléka (és a biztos szavazó pártválasztók 5 százaléka) szavazna, addig az SZDSZ 2 százalékos támogatást tudhat magáénak a teljes népesség, és 3 százalékost a biztos szavazó pártválasztók között.

A felmérés összegzése szerint a tavaszi választás óta eltelt időszakban a határozott pártpreferenciával rendelkezők között a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben 18 százalékpontnyi. Ebben a körben az MDF szavazóinak tábora 6 százalékos, az SZDSZ-é pedig 4 százalékos. Mint írják, jelenleg a megkérdezettek 55 százaléka menne el, ha most vasárnap lennének a választások.

A Gallup szerint a biztos szavazó pártválasztók táborában mért eredmények is a Fidesz 19 százalékpontos vezetését mutatják. A megkérdezettek szerint a miniszterelnök munkájának megítélése valamelyest javult: azok aránya, akik tevékenységét negatívan ítélik meg, hibahatáron belül csökkent, és 6 százalékponttal nőtt az őt kedvezően megítélők aránya.

A választókorú válaszadók 30 százaléka szerint látja el a miniszterelnök jól a feladatát. A tevékenységét negatívan megítélők aránya augusztus óta folyamatosan 60 százalék körül van - olvasható az összegzésben. A Gallup kérdezőbiztosai november 8. és 14. között 1.020 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt magyar állampolgárt kérdeztek meg.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.