Mégis ott lesz az SZDSZ a salgótarjáni megemlékezésen a sortűz évfordulóján

Koalíciós feszültség csak a fővárosi közgyűlésben van - mondta Kuncze Gábor, a Magyar Televízió hétfői Nap-kelte műsorában; az SZDSZ elnöke közölte azt is, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége mégis képviselteti magát a salgótarjáni sortűz 50. évfordulóján, december 8-án rendezendő megemlékezésen.

 

Kuncze Gábor "fővárosi ügynek" nevezte, hogy Demszky Gábor továbbra sem hajlandó a szocialista Gy. Németh Erzsébetet főpolgármester-helyettesnek jelölni. Megismételte, hogy a törvény szerint a főpolgármester joga a helyettesek jelölése. A pártelnök szerint az is városházi ügy, hogy Demszky Gábor döntését még szabad demokrata párttársai is élesen bírálták. "Koalíciós feszültség csak a közgyűlésen belül van" - hangsúlyozta Kuncze.

Közölte, hogy a szabad demokraták ott lesznek a salgótarjáni sortűz 50. évfordulóján, december 8-án rendezendő gyásznapi megemlékezésen.

Az SZDSZ salgótarjáni szervezete szombaton azt közölte, hogy nem vesz részt a megemlékezésen, mert semmilyen formában nem vállal közösséget Schmidt Máriával, a Terror Háza Múzeum főigazgatójával, az ünnepség egyik meghívott szónokával.

A szabad demokraták pártelnöke a köztelevízióban viszont azt mondta: nem híve az ilyen típusú politizálásnak, nem Schmidt Máriáról szól a megemlékezés, ezért pártja képviselői is jelen lesznek majd.

Arra a kérdésre, hogy már bejelentett visszavonulása után kit látna szívesen az elnöki székben, az SZDSZ vezetője annyit mondott: januárban megtudjuk, egyáltalán kik indulnak a posztért és akkor majd ő is állást foglal.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.