Fodor felé húz az Új Generáció?

Februárban új elnököt választ a Szabad Demokraták Szövetsége. A tisztújítás elsőként az ifjúsági tagozatnál kezdődött meg, ahol Léderer András 43:30 arányban nyert Petrányi Barna ellen.

A győztes lapunknak azt mondta: a liberális párt útkeresésében nagy szerepe lesz az Új Generációnak, és biztosra veszi, új korszak kezdődik a párt életében. Léderer szerint egyik majdani elnökjelölt mögé sem kívánnak kiállni testületileg. Ugyanakkor osztja azt az álláspontot, hogy az SZDSZ nem Gyurcsány Ferencre, hanem a reformokra esküdött fel, amikor koalícióra lépett az MSZP-vel. "Amíg a kormányfő elkötelezett az átalakítás mellett, addig az Új Generáció is támogatja őt." Léderer azt szeretné, ha a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei le tudnának ülni egy asztalhoz, hogy sarkalatos kérdésekben egyeztessék álláspontjaikat. Az elnökválasztáson vesztes Petrányi Barna ugyanakkor attól tart, hogy az Új Generáció frissen megválasztott vezetése elköteleződik az egyik elnökjelölt, nevezetesen Fodor Gábor mellett.

Petrányi újragondolja, milyen feladatot tudna vállalni a szervezetben, amelyet nem tart elég nyitottnak, és a megfelelő szakmai hátteret is hiányolja. Az SZDSZ előtt álló útról úgy vélekedik, hogy ha Kóka János elindul az elnöki posztért, számára a következő negyedév nagy jelentőségű lesz, hogy programját kialakíthassa.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.