Az SZDSZ nem emlékezik Schmidt Máriával

Nem képviselteti magát a Szabad Demokraták Szövetsége a december 8-án, a salgótarjáni sortűz 50. évfordulójára rendezendő megemlékezésen, mert annak egyik meghívott szónoka - Sólyom László köztársasági elnök mellett - Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója lesz, akivel a párt semmilyen formában nem vállal közösséget. Székyné Sztrémi Melinda salgótarjáni polgármester közölte: sajnálja, hogy a liberálisok egy része távol marad, de nem változtatnak a meghívottak körén.

 

 

 

Fekete Zsolt, az MSZP városi elnöke megkeresésünkre annyit mondott, hogy ők valószínűleg a közös ünnepségen vesznek részt az összes párttal és társadalmi szervezettel együtt, mivel - mint fogalmazott - ők nem a megemlékezés résztvevőit ünnepelni mennek ki a térre.

A nógrádi megyeszékhelyen 1956. december 8-án a karhatalmisták tüzet nyitottak az acélgyárból a megyeházához vonult tüntető munkásokra. Levéltári források szerint 49 ember halálát okozták a géppuskák, s közel kilencvenen sebesültek meg. A Politikai Foglyok Országos Szövetsége az áldozatok számát 131-re teszi.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.