A fővárosban bujkál a szökött rab

A büntetés-végrehajtás szigorítani fogja az előállítások biztonságát - mondta Csere László vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, aki szerint a Fővárosi Katonai Ügyészségről megszökött elítélt, Tamás Imre Zoltán Budapesten rejtőzködik.

A történtek miatt felülvizsgálják az előállítások biztonságát, és azokat megszigorítják. A 38 éves elítéltnek úgy sikerült megszöknie pénteken, hogy a mosdóban megtámadta az őt kísérő felügyelőt. A férfi magával vitte a felügyelő parabellum típusú maroklőfegyverét és két tárban 28 lőszert.

Csere László szerint a szökött rab nem juthatott ki Budapestről. Valószínűleg vannak segítői, de előbb-utóbb elő kell jönnie búvóhelyéről. Azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, hogy a szökött elítélt bosszúra készül, a tábornok azt mondta, a rendőrök ennek a szándéknak a megelőzésére is mindent megtettek.

Az elítélt nyolcéves fegyházbüntetését töltötte, 2014-ben szabadult volna, de más büntetőeljárás is folyamatban volt ellene, a bűnlajstromán rablás, csalás, okirat-hamisítás, garázdaság, orgazdaság és zsarolás is szerepel.

A fegyőr a fején szenvedett súlyos sérüléseket, amikor a rab a kezéről levett vezetőszárbilincs fémrészével többször fejbe vágta; várhatóan a jövő héten kiengedik a kórházból.

A felügyelő leszerel, december közepén éri el a korkedvezményes nyugdíjhoz szükséges szolgálati jogviszonyt, ám hivatalosan még nem terjesztette elő kérelmét. (MTI)

Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség Tamás Imre Zoltánra. A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a férfi támadásától tartani lehet, ezért a feltartóztatásával ne próbálkozzanak az emberek. Tamás Imre Zoltán 180 centiméter magas, erős testalkatú, barna hajú, dús szemöldökű, kék szemű, magas homlokú férfi, füle fejéhez simuló, nyaka vastag, szája vékony, halkan beszél. Az elítélt férfin a szökésekor úgynevezett mákos formaruha volt, amely alatt zöld színű pólót viselt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.