Technofile

Lefedik Berlint

 

Egész Berlin területén elérhető WLAN, azaz vezeték nélküli internethálózatot akar létrehozni egy brit vállalat. Több mint tízezer hot spotot terveznek üzembe helyezni, ám azokon nem csak egy szolgáltató nyújt majd internetszolgáltatást. Ráadásul az illétekesek azt szeretnék, hogy a hálózaton keresztül telefonálni is lehessen.

 

Mobilmunkamorál

A Cambridge Judge Business School és a Nokia közös felmérése szerint a munkaerő hatékonysága és a munkamorál szintje nagyban függ attól, hogy a vállalatok a megfelelő mobiltechnológiába fektetnek-e be, és ezzel honorálják-e az együttműködésre törekvő munkatársak magatartását.

 

Kalózokat büntettek

Az amerikai Software and Information Industry Association peren kívüli megegyezéssel zárta le a két szoftverkalóz, Kevin Liu és GT Tian ellen indított eljárást, amelynek eredményeként 100 ezer dollárt fizetnek ki a Symantecnek. A kalózok a Norton biztonsági csomag különböző verzióinak illegális másolatait árulták az eBay oldalain.

 

Érintés nélküli kártyák

A Visa Europe megerősítette, hogy az érintés nélküli bankkártyák első országos bevezetésére készül Európában. A szolgáltatás elsőként a jövő év végén Londonban kerül bevezetésre. Az új kártya segítségével a vásárlóknak elegendő lesz mindössze felmutatni a kártyát a kis összegű vásárlásoknál. Az új technológia biztonságos, és sokkal gyorsabb, mint a lehúzós módszerrel történő fizetés.

 

Könnyebb csatlakozás

A Windows új verziója, a Vista körülbelül kétszer annyi meghajtóprogramot, azaz drivert tartalmaz, mint elődje, az XP. A driverek a különböző alkatrészek és perifériák csatlakozását segítik elő. A Microsoft azt tervezi, hogy a hardvergyártókkal együttműködve rendszeresen letölthetővé teszi az új meghajtóprogramokat, így elősegítve a Windows még könnyebb használatát.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.